00

Klaar met het iOS vs. Android-debat.

Door Emile van Rijn | 13th July 2018

Wij zien een enorme toename in de variëteit en soorten bedrijfs-apps die worden gedownload, waarbij steeds meer consumenten zich wenden tot mobiele apps om te communiceren met merken.?Naar schatting?zullen tussen nu en 2021 de jaarlijkse downloads worden verdubbeld tot ongeveer 284 miljard.?Om te kunnen concurreren op deze markt, is het essentieel om een app te hebben welke wordt ondersteund op de diverse platforms (iOS, Android en Windows).?Tegenwoordig moeten bedrijven die investeren in mobiele strategieën, rekening houden met het overweldigende diversiteit aan mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen.

App ontwikkelen voor Andoid of iOS, of allebei tegelijk?

Er is geen eenvoudig antwoord op het iOS (Apple) vs Android (Google)?debat – beide platforms zijn cruciaal voor een succesvolle mobiele strategie.?Om deze reden zijn de meeste apps al multi-platform ontwikkeld, dit om bedrijven er van te verzekeren dat er geen grote gebruikersgroepen worden gemist.?Het beste antwoord op dit debat is daarom om beide apps tegelijkertijd te ontwikkelen.?Dit is waar cross-platform app-ontwikkeling om de hoek komt.

Wat is cross-platform app-ontwikkeling?

In een notendop betekent cross-platform app-ontwikkeling het creëren van een enkele app die door alle populaire platforms ondersteund wordt.?Het idee achter de meeste platform-onafhankelijke frameworks is om ontwikkeltijd en kosten te beperken door code in ??n taal te schrijven die eenvoudig kan worden gecompileerd naar meerdere platforms.Deze code wordt gecompileerd met de native bibliotheken van een specifiek platform dit om een app te ontwikkelen die door meerder platformen wordt ondersteund.?Als gevolg hiervan gebruiken platform-onafhankelijke apps een enkele codebase die op meerdere besturingssystemen kan worden uitgerold.

Voordelen van Cross-platform gaan

Door platform-onafhankelijke app-ontwikkeling kunnen tijd en de kosten worden bespaard.? Naast deze voordelen benoemen we nog 5?voordelen van het gebruik van platform-onafhankelijke app-ontwikkeling in de mobiele strategie van uw bedrijf.

# 1 Groter bereik

Verschillende mobiele apparaten met een verscheidenheid aan besturingssystemen zorgen voor een zeer gefragmenteerde markt. Niet alleen dit, maar ook het aantal gebruikers voor deze systemen neemt met de dag toe.?Dus hoe meer platforms uw app ondersteund, hoe meer klanten u kunt bereiken met waardoor er een groter marktpotentieel ontstaat.

# 2 Kosteneffectief

Vaak zijn platform-onafhankelijke apps goedkoper te ontwikkelen en te onderhouden.?Door platform-onafhankelijke app-ontwikkeling kunt u onnodige investeringen voorkomen tijdens de ontwikkeling omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met problemen / obstakels die specifiek zijn voor elk afzonderlijk systeem. Wanneer platform-onafhankelijke apps goed zijn ontworpen, bespaart men zomaar de helft van de tijd qua ontwikkeling ten opzichte van de ontwikkeling van native apps.

# 3 Gereduceerde ontwikkeling m.b.t. tot MVP’s

Door platform-onafhankelijke app-ontwikkeling slim te gebruiken is het voor ons als ontwikkelaar redelijk eenvoudig om snel tot een minimum viable product (MVP) te komen. Dit is vooral belangrijk als u in een beginfase van de ontwikkeling eventuele requirements wilt wijzigen of opzoek bent naar funding voor de toekomstige app.

# 5 Eenvoudigere implementatie en onderhoud

Het is gemakkelijker om wijzigingen te behouden en te implementeren wanneer u een toepassing ontwikkelt die op alle platforms wordt uitgevoerd. Updates kunnen onmiddellijk op alle apparaten en platforms worden gesynchroniseerd, wat tijd en geld bespaart. Bovendien, als er een fout in de algemene codebase wordt gevonden, hoeft deze slechts eenmaal te worden hersteld.

Om deze redenen biedt platform-onafhankelijke app-ontwikkeling aanzienlijke voordelen tijdens de onderhoudsperiode.?Eenheidstests hoeven ook maar een keer te worden geschreven voor de gemeenschappelijke code, wat tijd en middelen bespaart tijdens het testen.

# 6 Uniform ontwerp

Over het algemeen kunnen gebruikers UI-elementen herkennen en hun interacties op meerdere platforms voorspellen.?Daarom is een soepele en plezierige gebruikerservaring van cruciaal belang voor elke app. Wanneer u verschillende apps ontwerpt, kan het moeilijk zijn om de verschillende ontwikkelingsprojecten te synchroniseren om de app hetzelfde te laten lijken.

Consistentie is een van de cruciale kenmerken van een goed ontworpen gebruikerservaring. Met platform-onafhankelijke app-ontwikkeling kan het algehele ontwerp en gevoel van de app op verschillende platforms worden behouden.?Meer specifiek stellen platform-onafhankelijke ons in staat om een uniforme gebruikerservaring te creëren die app-gebruikers kunnen waarderen.

Omdat de enorme toename van het aantal mobiele app-downloads naar verwachting zal voortduren, is het nu een goed moment om serieus rekening te houden met de mobiele strategie van uw bedrijf. Appedemic biedt een volledig en flexibel app framework dat gemeenschappelijke interface-componenten ondersteunt op Android-, iOS- en op verzoek Windows 10.?Ons platform stelt ons in staat om native, code-vrije, platform-onafhankelijke apps te bouwen voor een verscheidenheid aan zakelijke functies. Enkele voorbeelden vindt u hier: https://localhost/gemba_mobileapps/portfolio/

Als u eens met een professional over uw toekomstige mobiele app-behoeften wil sparren, kunt u ons altijd bellen +3185-3036825 of mailen naar: info@appedemic.nl.