00

Nieuwe generatie applicaties

Het succes van een mobiele app valt en staat met het gebruiksgemak en intuïtief gebruik. En daar zit nou precies de kracht van Gemba IoT

01

Ontwikkelproces

Wij vinden het belangrijk samen met jou als opdrachtgever het ontwikkelproces te doorlopen. Tijdens het ontwikkelen van de app zorgen wij dat alle gemaakte vorderingen helder voor je zijn en hebben we regelmatig overleg. Het ontwikkelproces voldoet aan de hedendaagse standaarden en is gebaseerd op Agile en Scrum. Om tijdsverspilling en teleurstellingen achteraf te voorkomen, is het proces opgedeeld in acht heldere stappen, die we samen per stap doorlopen en afronden.

  • Aanvragen
  • Brainstormen
  • Opstellen
  • Wireframe
  • Design
  • Development
  • Testfase
  • Live

03

Front- & backend

Gemba IoT Database
Gemba IoT Mobile Applications
Gemba IoT Mobile Apps

De app wordt gescheiden van het CMS, de database en de API's ontwikkeld. Alle zijn modulair opgebouwd en op elk gewenst moment uitbreidbaar zonder overbodige kosten. Soms is het bij een wijziging in de backend ook nodig de frontend aan te passen en vice versa, maar dit is - omdat beide modulair zijn opgebouwd - geen probleem. Efficiënt en kostenbesparend.

Database

Gemba IoT maakt voor alle applicaties gebruik van een moderne cloud-oplossing om diensten en gegevens zo robuust en constant mogelijk aan te bieden.

API

Alle gegevens worden met behulp van SSL-versleuteling verstuurd. Zo is de data altijd goed beveiligd.

Modulaire bouw

Wij bouwen de software van je app modulair. Dit scheelt enorm in tijd en kosten als je later een nieuwe functionaliteit wilt toevoegen.

Security & encryptie

De data van je mobiele applicatie wordt opgeslagen op een geïsoleerd cluster, afgeschermd met een firewall. De kwaliteit van dit cluster wordt continu bewaakt.

04

Internet of things

Gemba IoT Internet of Things

Internet of Things draait om het verzamelen en interpreteren van data om veiliger en efficiënter te ondernemen. In 2020 zijn waarschijnlijk meer dan 24 miljard ‘devices’ verbonden met het IoT, waaronder smartphones, sensoren, huishoudelijke apparaten en iBeacons (zendertjes die d.m.v. Bluetooth een signaal uitzenden). Gemba IoT heeft ruime ervaring met apps die communiceren met sensoren en iBeacons. De data die hiermee verzameld wordt, is van grote waarde voor menig businessmodel.

Sensoren

Deze kunstmatige zintuigen kunnen een schat aan informatie opleveren. Wij zijn zeer ervaren in de combinatie met apps.

iBeacons

iBeacons kunnen informatie sturen naar nabije mobiele telefoons. Integreer hun signaal in een app en je kunt bijvoorbeeld indoor navigeren.

Backend

Alle informatie die de app haalt uit sensoren en iBeacons zie je terug in het CMS.

IoT-partners

Gemba IoT werkt hiervoor samen met gerenommeerde IoT-bedrijven.

05

UX Design & concept

Gemba IoT UX and design Gemba IoT UX and design Gemba IoT UX and design

Het ontwikkelen van mooie, gebruiksvriendelijke apps zit in ons DNA. User Experience (UX)-design is cruciaal voor het succes van een app. De gebruikerservaring staat bij ons dan ook voorop. Gemba IoT heeft topdesigners in huis, die jouw ideeën graag voor je uitwerken maar ook eventueel kunnen samenwerken met jouw eigen 'huisdesigners'. Zolang het maar tot een topresultaat leidt: een goed design dat schaalbaar is en klaar voor de toekomst.

Interaction design

Vloeiende en vlotte animaties voegen waarde toe aan de interactie. Een natuurlijke flow draagt bij aan het gebruik van een app.

Visual design

Een onderdeel waar vaak ten onrechte op bezuinigd wordt; een goed visual design laat een app professioneler overkomen.

User experience

Een van de belangrijkste onderdelen van een app is de gebruikerservaring. Wij besteden hier dan ook veel aandacht aan.

Concept

Wij brengen jouw ideeën samen met die van ons en verwerken deze tot een concept voor presentatie.

06

Content management systems (CMS)

Gemba IoT Content Management Systems Gemba IoT Content Management Systems

Door het op maat gemaakte CMS dat wij leveren bij elke Gemba IoT-app, heb je de volledige controle over de content en data van de app. Ook hierbij stellen wij hoge eisen aan de gebruikersvriendelijkheid; je moet tenslotte hiermee dagelijks de content van je app onderhouden en data beheren. Gebruiksgemak is daarbij zeer belangrijk. Indien gewenst integreren wij het CMS van de mobiele app met je bestaande backend. Simple comme bonjour.

Integratie

Door onze API’s kunnen wij makkelijk aansluiten op een bestaande backend.

Data

Van alle Gemba IoT-systemen wordt dagelijks een back-up gemaakt. Deze wordt opgeslagen in een apart datacenter op een beveiligde locatie.

Migratie

Oude gegevens transporteren wij gemakkelijk naar het nieuwe systeem. Zo heb je nooit dubbel werk.

UX

Ook in het CMS is User Experience 'key'. Jouw gemak staat voorop.