00

Appedemic wordt Gemba IoT

Door Emile van Rijn | 27th March 2019

Appedemic en Gemba IoT, de innovatieve afdeling van Gemba Service op het gebied van Industrial IoT, gaan per 1 april 2019 samen op in een zelfstandige onderneming.

De oprichting van Gemba IoT

De reden voor dit samen gaan is tweeledig. Er komt hierdoor enerzijds een duidelijkere branding in de markt en het geeft ruimte voor nog meer focus voor datgene wat we het liefste doen: het bedenken en ontwikkelen van nieuwe innovaties op basis van IoT die waarde toevoegen in uw bedrijfsproces.

IoT en mobiele app ontwikkeling worden samengebracht

Gemba IoT heeft als onderdeel van Gemba Service, al jaren een IBM Gold Partner, in 2018 aan de volgende vooruitstrevende projecten gewerkt:

  • smart kathodische bescherming, dat de staat van een leidingnetwerk dagelijks monitort en ervoor zorgt dat problemen vroegtijdig worden gesignaleerd;
  • een washroom solution met slimme assets voor een bekende leverancier van middelen voor toiletruimten;
  • een software oplossing voor de track en trace van duwbakken in de Rotterdamse haven.

Bij al deze projecten heeft Appedemic nauw samengewerkt met Gemba services als partner. Door te fuseren worden IoT en mobiele app ontwikkeling samengebracht waardoor wij onze klanten een breder en sterker dienstenpakket aan kunnen bieden. Het huidige portfolio zullen wij dan ook volledig blijven ondersteunen.

Data analyse als nieuw onderdeel van het dienstenpakket

Behalve vernieuwingen op het gebied van IoT en mobiele app ontwikkeling heeft het kersverse Gemba IoT ook vastomlijnde plannen om in de nabije toekomst data analyse te gaan leveren. Door zorgvuldige analyses op zowel historische als toekomstige data uit te voeren, heeft Gemba IoT alles in huis om klanten een volledig pakket van advies, begeleiding en ontwikkeling aan te bieden.

En dat is precies waar we bij Gemba IoT op gaat doelen: zowel IoT klanten als asset management klanten nog beter bedienen in een tijd van razendsnelle innovatieve ontwikkelingen.