00

Mobile Trends 2018

Door Emile van Rijn | 2nd February 2018

De groei van mobile-app development heeft ook vorig jaar weer doorgezet. Veel bedrijven realiseren zich dat mobile apps naast een noodzakelijke ook een waardevolle investering is geworden. Niet alleen het aantal apps neemt toe maar ook de downloads ervan. Daarnaast is de omzet gegenereerd uit mobile apps wereldwijd met 35 miljard dollar toegenomen. Mede hierdoor is mobile app development ??n van de snelst groeiende ?niche? aan het worden.

Wat gaat 2018 ons brengen?

1. Internet of things:

Door het happy building concept van Sweco zijn wij twee jaar geleden in aanraking gekomen met het begrip Internet of Things. Op dat moment zat IoT echt in een pioniersfase. Nu een paar jaar later merken wij dat dat niet meer het geval is en dat er enorme stappen zijn gemaakt in de hardware en dat het IoT volwassen begint te worden. Zo zijn er veel consumenten die thuis gebruik maken van IoT. Bijvoorbeeld wasmachines of deurbellen die communiceren met een mobile app.

In het bedrijfsleven wordt hier ook veelvuldig gebruik van gemaakt en dat heeft ertoe geleid dat Appedemic sinds september 2017 een partnership met Gemba services is aangegaan. Gemba heeft de middelen om data uit hardware te genereren en wij vertalen dit naar een app-.

2. On-Demand Apps:

Deze apps zijn ongelofelijk populair, omdat ze ons leven simpeler maken. Ze zijn handig en overal te gebruiken. Denk hierbij aan apps zoals Uber of Thuisbezorgd, maar ook apps waarmee je als medewerker de gewerkte uren doorgeeft en deze geaccordeerd door de opdrachtgever ziet in een mobile app. Kortom mobile apps die snelle service bieden en deze ook snel afhandelen.

3. Mobiele betalingen:

Betalen met jouw telefoon in de winkel of OV zal in 2018 serieuze vormen aan gaan nemen. Dankzij dit soort apps is het niet meer nodig bankpasjes, creditcards of OV-chipkaarten meer op zak te hebben.

4. Toename Virtual Reality apps and Augmented Reality:

Naast een toename van VR en AR gebruik door consumenten verwachten wij ook dat deze toepassingen gaan toenemen in het bedrijfsleven, denk aan makelaars die een huizenbezichtiging doen middels VR. Op dit moment is Appedemic bezig met de ontwikkeling van een AR app welke bestaande toepassingen combineert met AR. Wij verwachten de testfase hiervan in februari afgerond te hebben en er dan ook meer over te kunnen vertellen.

5. Cloud-based apps:

Een alternatief voor het opslaan van data op telefoon of tablet, is het opslaan van data in de cloud. Steeds meer apps maken hier gebruik van en dit vermindert het gebruik van het interne geheugen van het device. Dit is een trend die zeker ook na 2018 doorgezet gaat worden.

6. App security:

Doordat de regelgeving met betrekking tot het beveiligen van gegevens sterk zal toenemen en gebruikers zich hiervan steeds bewuster worden, verwachten wij in 2018 ook hier belangrijke verschuivingen. Nu is het zo dat als een website gebruik maakt van beveiligde SSL verbindingen dit wordt aangeven met een groen slotje in de browser. Wellicht zal dit in de toekomst ook voor mobile apps worden aangegeven. Appedemic gebruikt standaard voor alle mobile apps die zij ontwikkeld verbindingen met een SSL indicatie.