00

HGZO-CONGRES 2018 – ICT: WAT DOEN WE ERMEE

Door Emile van Rijn | 20th March 2018

Op 22 maart 2018 zal Appedemic in samenwerking met Inholland en Noordhoff Health de workshop: APPS IN HET HOGER ZORG-ONDERWIJS verzorgen tijdens het HGZO Congres.

Mobiele e-health toepassingen worden inmiddels op vele manieren ingezet in het zorg-proces, van het berekenen van de juiste dosis van een geneesmiddel tot communicatie met de patient en andere zorgverleners. Ook voor het onderwijs zijn vele mobiele apps ontwikkeld, al lijkt het er op dat mobiele applicaties in het hoger zorg-onderwijs hun weg ook nog een beetje moeten vinden. Op welke manier kunnen mobiele apps ingezet worden in het hoger zorg-onderwijs?

Welke ervaringen zijn er en welke toepassingen zijn er te bedenken? In deze door Wout Bucker gefaciliteerde interactieve workshop kijken we naar de inzet van apps in het hoger zorg-onderwijs. We zorgen voor inspiratie en we nodigen iedereen uit om hun ervaringen te delen. In kleine denktank-groepjes gaan we samenwerken om concepten te verzinnen, uit te werken en aan elkaar te presenteren. De workshop wordt verzorgd door hogeschool Inholland, app ontwikkelaar Appedemic en uitgever Noordhoff Health, die gezamenlijk een app aan het ontwikkelen zijn waarmee studenten hun verpleeg-technische vaardigheden kunnen bijhouden en laten beoordelen.