00

Gemba en Appedemic partners in IoT

Door Wout Bucker | 1st November 2017

IoT wordt mobiel: apps voegen een nieuwe dimensie toe aan IoT

De voorspelling is dat er in 2020 meer dan 20 miljard ?devices? verbonden zullen zijn met het IoT. Daaronder meer dan 3 miljard smartphones, maar ook miljarden sensoren, iBeacons*, auto?s, huishoudelijke apparaten en andere zaken.
Na de Business2Consumer (B2C) Apps en de Business2Business (B2B) Apps en de Business2Employee (B2E) Apps, komen de Internet of Things (IoT) apps snel opzetten.

IoT apps communiceren met sensoren of devices door middel van WiFi of een dataverbinding en maken daardoor deel uit van het Internet of Things. Deze maken het mogelijk om op afstand te communiceren met apparaten of sensoren. Daardoor zijn medewerkers maar ook geautomatiseerde systemen van bedrijven in staat om op afstand apparaten te bedienen of uit te lezen.

Andersom kunnen apparaten en sensoren via IoT apps systemen of medewerkers waarschuwen als er bepaalde waarden bereikt of overschreden worden. IoT apps geven een nieuwe dimensie aan het Internet of Things doordat daarmee vanaf of naar mobiele apparaten, smartphones en tablets, medewerkers any time, any place en anywhere kunnen communiceren bereikt kunnen worden.

IoT Apps worden over het algemeen beschikbaar gesteld in gesloten ?Enterprise App Stores? en zijn daarmee alleen beschikbaar voor medewerkers van de betreffende organisatie. Deze ontwikkeling is snel groeiend en de voorspelling is dat in 2020 het grootste deel van interne processen, waarbij communicatie met apparaten of sensoren een rol speelt, door deze Apps gefaciliteerd zullen worden.

In september 2017 hebben Gemba uit Landsmeer, een specialist op gebied van Asset en Service Management en Appedemic uit Wormer, een Mobiele App ontwikkelaar gespecialiseerd in B2B en B2E apps, een partnerovereenkomst gesloten betreffende het ontwikkelen van mobiele IoT Apps voor iOS en Android. Appedemic ontwikkelt in nauwe samenwerking met de specialisten van Gemba IoT Apps voor de klanten van Gemba, waardoor deze plaats en tijd onafhankelijk met sensoren en apparaten kunnen communiceren.

Inmiddels is een prototype van de eerste IoT App met groot enthousiasme ontvangen door een klant van Gemba.